Verhuizing naar Ingol-whaat?

New City

Ik ben verhuisd naar Ingolstadt. Ingol-whaat? Ingolstadt. Een stad aan de Donau. Met ongeveer 131.000 inwoners is het de 6e grootste stad van bundersland Beieren.
Voor veel Nederlanders is het nog een onbekende stad. De Duitsers kennen het als de stad van Audi, aangezien Audi haar hoofdkantoor in Ingolstadt heeft gevestigd en ook de grootste werkgever van de stad is.

Verhuizen

Verhuizen, waarom doe ik het mij zelf ook zo vaak aan?
De verhuisplannen liep dit keer niet allemaal zo soepel als gehoopt. Een miscommunicatie met de mensen die mij zouden helpen, waardoor ze allemaal op een festival waren, een pinpas die het niet deed om een auto te huren en geen idee hoe ik het allemaal zou doen.
Normaal ben ik vaak tot in de puntjes voorbereid met dit soort dingen, maar op een of andere manier was er telkens wel iets waardoor plan A, B, C tot en met Z in de soep liep. En dan zit je daar alleen in het buitenland. Dat was wel even balen.
Maar… ik had een reddende engel, die zat dan wel zo’n 600 km verder op. Mijn zus bood
mij namelijk aan om te helpen. Dus zij vertrok vrijdagavond richting Reutlingen.

Ik reed vrijdag met de trein heen en terug naar Ingolstadt om alvast de sleutels op te halen en de eerste koffers weg te brengen.

Gewoon niet Püntlich

Natuurlijk verliep mijn treinreis heen en terug lekker op z’n Duits, totaal 9 uur in de trein gezeten. Maar dat was nog niks tegenover de reis van mijn zus, die totaal zo’n 18 uur in de auto heeft gezeten (heen en terug) en vooral veel in de file heeft gestaan. Duitsland, wat is het met om de 5 km: “wir bauen für Sie” werkzaamheden?

Blokkendoos voor volwassenen

We hadden één Fiat punto, en vooral heel veel dozen, tassen, een matras, een kast en nog meer spullen.  (Als je verhuisd kom je er achter hoeveel spullen je eigenlijk hebt, naja ik heb er vooral heel veel). De opdracht: alles in één keer mee zien te krijgen naar Ingolstadt. Je ruimtelijk inzicht wordt hier zeker getest, maar naar mijn mening  zijn wij geslaagd. De foto zegt genoeg en ik denk en mijn rode kop ook wel.
Je kan zeggen over een Punto wat je wilt, maar men.. daar gaan toch veel spullen in.

Processed with VSCO with a6 preset

Vrijwel alles past. Blij met een rode kop. Niet mijn charmanste foto maar dat was ik ook op dat moment niet.

In Ingolstadt

Waarom gaat het uitladen altijd sneller dan het inruimen? Niet dat je mij daarover hoorde klagen, behalve dan over die trappen die we op en af moesten… Ik heb dus geen lift in de flat.
Het opruimen van de spullen liet ik maar even voor wat het is. Gelukkig is mijn huisgenootje nog op vakantie en dient haar kamer momenteel als opslagplaats. –vielen vielen Dank
Moe, warm en oververhit, hadden we een ontspannende avond verdient.
Gedoucht en omgekleed zijn we naar de stad gegaan om te eten. Even waren we bang dat we alleen maar tussen döner, döner en döner konden kiezen. Al gauw vonden we een Mexicaans restaurant, waar we vooral gingen zitten omdat we vooral zin in guacamole hadden. We aten tot we een foodcoma hadden.

Shout out to mijn zus voor het helpen met verhuizen. Zonder jou was het niet zo gelukt!

img_8837

Sisters | If I fall she will pick me up, afther finishing laughing.

 

Liebe Grüße,
Marije

4 thoughts on “Verhuizing naar Ingol-whaat?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s