Voor als ik je ontmoet!

Beste toekomstig persoon in Duitsland die ik ontmoet,

Ja, aan mijn Accent zal je het binnen drie zinnen horen: ik kom niet uit Duitsland, maar uit Holland. Holland? Ja, echt waar. Ik zal blij reageren als ik hoor dat je een keer in Amsterdam bent geweest of plannen hebt om daarheen te gaan. Ik vind het zelf ook een fantastische stad.

Je zal gaan lachen en mij vragen of ik wiet bij me heb. Ik zal je een ja-antwoord geven en vervolgens even de tijd waarin je verschrikt mag op kijken. “Echt?” zal je antwoorden. Hier leer je dat ik regematig zal antwoorden met sarcasme. Kom, jij maakt een grap, ik maak er rustig eentje overheen.
Omdat we nu in de grappenmodus raken, zullen de volgende grappen volgen over de volgende onderwerpen. Vooruit, ik zal er om lachen! “Nee, wij hebben geen Caravan thuis en nee, niet iedereen loopt op klompen. Bij mij moet je zeker niet zijn als je meer wilt leren over kaas. Ja, ik eet wel bijna elke dag kaas; Gouda”. Bij het woord Gouda gaan we lachen om de harde g. Je zal je best doen en vervolgens het net te luid uitspreken, waardoor iedereen in de omgeving zal opkijken om te kijken of je niet stikt. Dit is voor mij dan weer grappig.

Langzaam ga je je op je gemakt voelen. Het gesprek wordt wat persoonlijker. Eindelijk…
Dan kom je met de vraag waarom ik zo lang ben. (note: ik zelf snap niet zo goed hoe je iemand kan vragen WAAROM iemand lang is, maar dat even terzijde) Het gesprek kan nu twee kanten op gaan. 1. ik vertel je dat we het langste volk ter wereld zijn, waarop jij met mij in discussie zal gaan, omdat jij ervan overtuigd bent dat dat de Zweden zijn… Hier heb ik geen zin in en ik vind het gewoon een gekke vraag, dus mijn antwoord zal zijn: “Oh, gewoon, veel fietsen en kaas eten, genoeg water gekregen door de regen en als de dijken ooit mogen breken… kunnen wij het hoofd nog boven water houden. (In mijn hoofd dank ik mijn tante voor deze grap, hij werkt altijd). En mocht dat niet voldoende zijn? Dan hebben we altijd nog onze Caravan en rijden we met z’n allen naar Duitsland. Mogen we bij jou in de tuin staan?”

Hierna is onze tijd op. We groeten elkaar en verdwijnen uit elkaars leven. We hebben gelachen en het was zeker leuk om je ontmoet te hebben.

Niet veel later ben ik weer in Nederland, waar ik dan weer op mijn beurt grappen over de duitse taal, Brezeln, Lederhosen en Bier maak.

Oh, wat hou ik toch van jullie, vind jullie fantastisch! Maar begin liever niet over het WK, dat doet toch stiekem wel een beetje pijn.

 Bis Bald! Hoop je snel te ontmoeten.

Liebe Grüße, 

Mary

2 thoughts on “Voor als ik je ontmoet!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s